Održan seminar za vjeroučitelje Muftijstva travničkog

02 Februar 2019

U saradnji sa Upravom za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ u BiH u Travniku održan stručni seminar za vjeroučitelje sa područja Muftijstva travničkog.

U subotu, 02. 02. 2019. godine, sa početkom u 10:00 sati u amfiteatru Osnovne škole „Travnik“ u Travniku održan je seminar za vjeroučitelje Muftijstva travničkog u organizaciji Ureda za obrazovanje i nauku Rijaseta islamske zajednice i Muftijstva travničkog.

Nakon ašereta, kojeg je proučio prof. Mehmed Čehaja, i uvodne riječi moderatora seminara, mr. Muhammed-ef. Pezića, prisutnim vjeroučiteljima se sa predavanjem obratio doc.dr. Nezir Halilović, rukovodilac Odjela za vjeronauku pri nadležnoj Upravi.

Naziv predavanja bio je „Šest principa poboljšanja utjecaja nastavnika na učenike“, a uvaženi profesor je tokom predavanja uspio uspostaviti odličnu interakciju sa vjeroučiteljima koji su aktivno učestvovali u seminaru. Nakon prezentirane teme uslijedila je diskusija sa pitanjima učesnika.

U drugom dijelu seminara prisutnima se obratio Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović, sa osvrtom na temu seminara potkrepljujući je primjerima iz historije islama i ličnog iskustva, a na kraju je proučio hajir dovu.

Muftijstvo travničko, kao što je to već postalo i tradicija, za svakog vjeroučitelja je obezbjedilo i prigodan poklon-knjige, koje su im podijeljene na seminaru.

Čitano 861 puta
All for Joomla All for Webmasters