Muftijstvo travničko drugo na 7. Državnom takmičenju iz vjeronauke

14 Maj 2018

U subotu, 12. 05. 2018. godine, u medresi „Osma-ef. Redžović“ u Visokom održano je 7. Državno takmičenje iz islamske vjeronauke za učenike VIII i IX razreda osnovnog obrazovanja i I razreda srednjeg obrazovanja. Na takmičenju je učestvovalo 72 takmičara u sve tri kategorije.

Najbolji rezultat na takmičenju ekipa Muftijstva travničkog ostvarila je na kviz takmičenju, gdje su naši predstavnici pokazali odlično znanje pred širokim auditorijem i zasluženo osvojili drugo mjesto. Za našu ekipu nastupali su sljedeći takmičari: Hadžić Lejla iz OŠ „Guča Gora“, Hasović Amila iz OŠ „Han Bila“ i Gazić Edina iz MSTŠ Travnik. Čestitke našim takmičarima na ovom izuzetnom uspjehu, kao i njihovim profesorima-mentorima: Meliki Zitouni-Perenda, Kadiru Selmanu i Admiru Mušiću.

 

U individualnom dijelu takmičenja najbolji rezultat ostvarila je Ornela Gigolaj iz OŠ „Dolac“ osvojivši treće mjesto u kategoriji VIII razreda. Čestitamo Orneli na postignutom uspjehu, kao i njenom profesoru-mentoru Saudinu Lendi.

 


Od ostalih naših predstavnika na ovom takmičenju izdvojit ćemo još dva rezultata u kategoriji I razreda srednjeg obrazovanja: 4. mjesto na takmičenju pripalo je Brkić Nedžmi iz MSŠ Busovača (prof. Samir Srebrenica) a 7. mjesto Jusić Jasmini iz MSŠ Travnik (prof. Bakira Karahodža).

 


Čestitke svim našim takmičarima i profesorima koji su uspješno predstavljali naše Muftijstvo na 7. Državnom takmičenju i tako nastavili tradiciju postizanja odličnih rezultata.

 

 


Koordinator za vjeronauku Muftijstva travničkog

prof. Haris Husanović

Čitano 1189 puta
All for Joomla All for Webmasters