U Travniku održan seminar za vjeroučitelje sa područja Muftijstva o online nastavi

28 Avgust 2020

U petak 28. avgusta 2020. godine, u atriju Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku održan je stručni seminar za vjeroučitelje sa područja Muftijstva na temu online nastave.

U organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ u BiH i Muftijstva travničkog u Travniku je održan stručni seminar za vjeroučitelje sa područja Muftijstva travničkog o online nastavi.

Organiziranje seminara za vjeroučitelje na početku školske godine ustaljena je praksa Uprave za obrazovanje i Muftijstva, a dodatni motiv za organiziranje ovog seminara bio je u činjenici da će početak ove školske godine biti obilježen specifičnim okolnostima nastalim usljed pandemije korona virusa.

Specifične okolnosti, same po sebi, nametnule su specifične teme koje su obrađene na ovom seminaru: "Analiza prednosti i nedostataka online edukacije u nastavi Islamske vjeronauke" - (predavač doc. dr. Nezir Halilović, šef Odjela za vjeronauku pri Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta), te "Izazov razvijanja duhovnosti kod učenika u nastavi na daljinu" -  (predavač mr. Emina Grabus savjetnica za Islamsku vjeronauku u Pedagoškom zavodu Zenica)

Zbog trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji, a i obaveze poštivanja propisanih mjera s tim u vezi, ovaj seminar organiziran sa smanjenim brojem učesnika i uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

Čitano 759 puta