Predstavnici Muftijstva travničkog ostvarili zapažen rezultat na IX. Državnom takmičenju iz Islamske vjeronauke

28 Maj 2022

U subotu, 28.05.2022. godine, u Medresi “Osman-ef. Redžović” u Velikom Čajnu kod Visokog održano je IX. Državno takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike VIII i IX razreda osnovnog obrazovanja i I razreda srednjeg obrazovanja.

Muftijstvo travničko predstavljali su po tri najbolje plasirana takmičara sa Kantonalnog takmičenja, i to po razredima:

VIII razred: Harun Sadiković (Prva osnovna škola Bugojno, mentor Aida Sijamija), Mrkonja Amina (OŠ “Karaula” Travnik, mentor Elvedina Maglić) i Hair Tolja (OŠ “Edhem Mulabdić” Novi Travnik, mentor Mirnes Mehina).

IX razred: Lejla Čolić (OŠ “Edhem Mulabdić” Novi Travnik, mentor Mirnes Mehina), Sara Trako (OŠ “Dubravica” Vitez, mentor Asmir Čišić) i Safa Vrević (OŠ “Dolac” Travnik, mentor Fatima Husičić-Mehmedović).

I razred srednje škole: Emir Sarajlić (MSŠ Travnik, mentor Bakira Karahodža), Tarik Spahić (SSŠ Jajce, mentor Zajim Duranović) i Tarik Kurić (SŠ “Nikola Šop” Jajce, mentor Zajim Duranović).

Koordinator ekipe Muftijstva travničkog bio je prof. Haris Husanović.

Rezultati naših takmičara koji su se plasirali među prvih deset mjesta:

Najbolji rezultat postigao je Emir Sarajlić iz MSŠ Travnik osvojivši treće mjesto u kategoriji prvih razreda srednje škole. Peto mjesto osvojio je Hair Tolja iz OŠ “Edhem Mulabdić” Novi Travniku kategoriji VIII razreda. Također, peto mjesto osvojila je i Sara Trako iz OŠ “Dubravica” Vitez u kategoriji IX razreda. Šesto mjesto u kategoriji I razreda srednje škole osvojio je Tarik Spahić iz SSŠ Jajce, dok je sedmi u istoj kategoriji bio Tarik Kurić iz SŠ “Nikola Šop” Jajce. Deveto mjesto osvojila je Amina Mrkonja iz OŠ “Karaula” Travnik u kategoriji VIII razreda.

U revijalnom dijelu programa umjesto dosadašnjeg kviza takmičari su se trebali predstaviti sa jednom tačkom po slobodnom izboru. Koordinator ekipe Haris Husanović je predstavio auditorijumu ekipu Muftijstva travničkog, a zatim su takmičari izlazili za govornicu i predstavili se: učenjem Kur’ana, kasidom, glumom, prepričavanjem smješnih i poučnih anegdota i čitanjem recitala.

Naša ekipa se predstavila na najbolji mogući način i pobrala najveće simpatije i aplauze za svoje nastupe.

Čestitamo našim takmičarima na postignutim rezultatima na IX. Državnom takmičenju iz islamske vjeronauke i želimo im mnogo uspjeha na sljedećim i sličnim manifestacijama znanja i umijeća.

Čitano 597 puta