Muftija travnički upriličio prijem za predstavnike Muftijstva na takmičenjima iz mektebske pouke i islamske vjeronauke u 2021/2022. godini

21 Septembar 2022

U srijedu, 21. septembra 2022. godine, Muftija travnički upriličio prijem za takmičare i njihove muallime i vjeroučitelje koji su predstavljali Muftijstvo travničko na finalnom takmičenju iz mektebske pouke na nivou Rijaseta i državnom takmičenju iz islamske vjeronauke, te ostvarili pojedinačno ili ekipno jedno od prva tri mjesta.

Ove godine Muftijstvo travničko na finalnom takmičenju iz mektebske pouke na nivou Rijaseta predstavljali su:

Harun Lepir (džemat Mosor – MIZ Travnik) koji je osvojio 3. mjesto u kategoriji Test općeg znanja za 2. nivo,

Besima Lepir (džemat Mosor – MIZ Travnik) koja je osvojila 5. mjesto u kategoriji Test općeg znanja za 3. nivo,

Amar Hodžić (džemat Mosor – MIZ Travnik) koji je osvojio 4. mjesto u kategoriji Kiraeta za 2. nivo, i

Lamija Spahić (džemat Hadži Alibegove džamije – MIZ Travnik) koja je osvojila 3. mjesto u kategoriji Kiraeta za 3. nivo.

U ukupnom zbiru Muftijstvo travničko je osvojilo 3. ekipno mjesto, a muallimi koji su spremali takmičare su: Ahmed-ef. Šehić (džemat Mosor – MIZ Travnik) i hfz. Ibrahim-ef. Bektaš (džemat Hadži Alibegove džamije – MIZ Travnik).

 

Na takmičenju iz islamske vjeronauke Muftijstvo travničko predstavljalo je 9 učenika, a najbolji uspjeh su ostvarili sljedeći učenici:

 

U kategoriji VIII razreda osnovne škole Hair Tolja (OŠ “Edhem Mulabdić” Opara – Novi Travnik) koji je osvojio 5. mjesto,

U kategoriji IX razreda osnovne škole Sara Trako (OŠ “Dubravica” Preočica – Vitez) koja je osvojila 5. mjesto, i

U kategoriiji I razreda srednje škole Emir Sarajlić (MSŠ „Travnik“ – Travnik) koji je osvojio 3. mjesto.

U ukupnom zbiru Muftijstvo travničko je osvojilo 2. ekipno mjesto, a profesori koji su spremali takmičare su: Mirnes Mehina (OŠ “Edhem Mulabdić” Opara – Novi Travnik), Asmir Čišić (OŠ “Dubravica” Preočica – Vitez) i Bakira H. Karahodža (MSŠ „Travnik“ – Travnik).

Ovom prilikom Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović je čestitao takmičarima i njihovim muallimima i vjeroučiteljima na ostvarenom uspjehu, te im je uputio i prigodne savjete. Takmičari i njihovi muallimi i vjeroučitelji zahvalili su se Muftiji na organizovanom prijemu i ukratko prenijeli svoje utiske sa ovogodišnjih takmičenja. Prijem se završio uručivanjem prigodnih hedija i zajedničkim fotografisanjem.

Čitano 1022 puta