U subotu, 12. novembra 2022., učenici O.Š. "Gornji Vakuf" i O.Š. "Pajić Polje" u sklopu dodatne nastave iz predmeta Islamska vjeronauka, a u pratnji svojih vodiča  profesora vjeronauke Zorlak Hadžirom i Dželmo Adnanom, posjetili su gradove Fojnicu i Travnik.

U Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku održan je stručni seminar za vjeroučitelje sa područja Muftijstva travničkog.

U srijedu, 21. septembra 2022. godine, Muftija travnički upriličio prijem za takmičare i njihove muallime i vjeroučitelje koji su predstavljali Muftijstvo travničko na finalnom takmičenju iz mektebske pouke na nivou Rijaseta i državnom takmičenju iz islamske vjeronauke, te ostvarili pojedinačno ili ekipno jedno od prva tri mjesta.

U subotu, 28.05.2022. godine, u Medresi “Osman-ef. Redžović” u Velikom Čajnu kod Visokog održano je IX. Državno takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike VIII i IX razreda osnovnog obrazovanja i I razreda srednjeg obrazovanja.

U subotu, 14.05.2022. godine, u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku  održano je 13. Kantonalno takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike VIII i IX razreda osnovnog obrazovanja i I razreda srednjeg obrazovanja. Pokrovitelj takmičenja bilo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK-a, a organizatori takmičenja su bili Elči Ibrahim-pašina medresa i Muftijstvo travničko.

U srijedu, 16. 03. 2022. godine, je održano 19. općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke za učenike VIII I IX razreda osnovnog obrazovanja i I razreda srednjeg obrazovanja.

Stranica 1 od 9