Vrijedna donacija Odjela za brak i porodicu Muftijstva travničkog Porođajnom odjelu Kantonalne bolnice Travnik

26 Oktobar 2021

U utorak, 26. oktobra 2021. godine, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva travničkog Lejla Bešo Haskić u saradnji sa koordinatoricama medžlisa na području Muftijstva posjetili su Porođajni odjel Kantonalne bolnice Travnik i tom prilikom uručili vrijednu donaciju u vidu artikala potrebnih za bebe i porodilje.

U ime direktora Bolnice gošćama se obratio glavni tehničar g-din. Ekrem Mrakić, koji je istakao da smo uvijek tu jedni za druge, da se potpomažemo pandemijskom vremenu, te da je ova saradnja veoma značajna, kao i da će donirana sredstva biti odmah stavljena na raspolaganje i proslijeđena krajnjim korisnicama.

Šefica Ginekološkog i Porođajnog odjela dr. Fatima Ćurić-Ljevaković u obraćanju je istakla zahvalnost na ovoj saradnji na opću korist i iskreno se zahvalila u ime trudnica i porodilja, u ime svojih radnih kolegica, kolega, ali i u svoje lično ime. "Trud i ljubav koji se svakodnevno ulažu u ovaj vrijedni ali i zahtjevan posao je ogroman ali samo uz zajedničke snage, možemo ponuditi najbolju pomoć, njegu i zaštitu našim majkama i bebama." - istakla je dr. Ćurić-Ljevaković.

Koordinatorica Lejla Bešo-Haskić prenijela je selame Muftije travničkog, dr. Ahmed-ef. Adilovića, zahvalila se na upriličenom prijemu u Bolnici, te istakla da je ova donacija na tragu slijeđenja prakse našeg Poslanika, a.s., te da smo tu da potpomažemo jedni druge u cilju promovisanja općeg dobra.

Navedena donacija je samo jedna u nizu akcija Odjela za brak i porodicu koja predstavlja dio projekata realiziranih u okviru obilježavanja mjeseca rođenja Poslanika Muhammeda, a.s., na području Muftijstva.

 

Čitano 466 puta