Privrednici Fatih Elmalı i Yusuf Kiremitçi posjetili Muftijstvo travničko

10 Juni 2021

U četvrtak 10. juna privrednici iz Istanbula privrednici Fatih Elmalı i Yusuf Kiremitçi posjetili su Muftijstvo travničko s ciljem podjele paketa socijalno ugroženim porodicama.

Naime spomenuta dva privrednika obezbijedili su sredstva za 1.200 prehrambenih paketa koji će biti podijeljeni na području svih osam muftijstava Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Ovaj projekat je realizovan u saradnji sa BBI bankom i kompanije KLAS, a u organizaciji Ureda za društvenu brigu.

 

Prema riječima mr. Emine Bešlije stručnog saradnika pri Uredu za društvenu brigu donatori Fatih Elmalı i Yusuf Kiremitçi su htjeli da lično posjete jedan broj socijalno-ugroženih porodica i uruče prehrambene pakete.

 

Nakon posjete Muftijstvu i razgovora sa muftijom dr. Ahmed-ef. Adilovićem donatori su sa predstavnisima BBI banke, Ureda za društvenu brigu te koordinatorom Muftijstva travničkog za društvenu brigu Esad-ef. Fuškom posjetili pet socijalno-ugroženih porodica.

 

Na kraju posjete Travniku prvrednici Fatih Elmalı i Yusuf Kiremitçi su posjetili i Elči Ibrahim-pašinu medresu i rzagovarli sa direktorom mr. Dževdetom Šošićem koji ih je upoznao sa načinom organizovanja nastavnih i vannastavnih aktivnosti. Tom prilikom uručeno je nekoliko stipendija za učenike.

 

 

 

Čitano 174 puta