Muftija travnički prisustvovao svečanoj dodjeli diploma 254. generacije maturantica i maturanata EIP medrese

05 Juni 2021

U subotu, 5. juna u Atriju Elči Ibrahim-pašine medrese, u poslijepodnevnim satima, održana je Svečana dodjela diploma 254. generacije maturantica i maturanata. Dodjela je bila zatvorena za javnost na osnovu preporuka Kriznog štaba kao i brojnosti generacije.

 

Imajući u vidu da se prošle godine usljed pandemije korona virusa Akademija nije ni održala nego simbolična podjela diploma, i ove godine učinjeno je isto, uz svečani program, zvanična obraćanja i to direktora Elči Ibrahim-pašine medrese, i muftije travničkog dr. Ahmed-ef. Adilovića.


Direktor Šošić je u obraćanju naglasio da je ova svečanost doprinos da se na dostojanstven način isprati ovogodišnja generacija, posebno naglasivši da ove godine roditelji nisu bili u mogućnosti biti sa nama tu, ali da su od svojih domova putem linka velika podrška djeci koji u svečanom izdanju kreću na put obrazovanja ovim ispraćajem. Učenicima i roditeljima je uputio iskrenu čestitku i zahvalio se na njihovom doprinosu kojeg su dali kroz četiri godine. Istakao je da ne smiju odustati, da im moto lijepe riječi ostaje u amanet, te da časno nose Medresu kao veoma značajan segment oblikovanja njihovog karaktera i ličnosti u cjelini.


U nastavku programa, obraćanje je imao i muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, koji je kazao da su na kraju jednog životnog razdoblja te da sebi postave visoke ciljeve jer ih samo pravovremenim postavljanjem i mogu ostvariti. Čestitao je roditeljima i učenicima koji su uprkos pandemiji uspjeli izvući ono najbolje i na svečan način privesti ovu fazu života kraju.

 

Program svečanosti se mogao pratiti preko YouTube kanala uživo, što je prvi put učinjeno u historiji ove ustanove.

 

Ovogodišnja generacija koja broji 125 učenica i učenika, iznjedrila je hfz. Merjem Bektaš i Ahmeda Grizića kao učenike generacije, te četiri učenice, dobitnice posebnih diploma za uspjeh i pokazani trud u obrazovanju. Uručena su i posebna priznanja roditeljima i to majci Kermo Sabiri, i porodici Bektaš koji su povjerenje dali Elči Ibrahim-pašinoj medresi tako što su svojih troje djece poslali u ove školske klupe i koji su uspješno završili svoje četverogodišnje obrazovanje.

 

Priliku za pokazati svu raskoš i ljepotu ova generacija imala je i tradicionalnim defileom upriličenim istog dana u večernjim satima. Uz poštivanje mjera, aktivnosti su provedene bez ikakvih problema, te su na radost roditelja i sugrađana bili pravo osvježenje nakon jednog teškog perioda.

 

Čitano 73 puta