Muftija travnički posjetio mektebe na području Medžlisa Islamske zajednice Bugojno

12 Novembar 2022

U subotu, 12. novembra 2022. godine, Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje mr. Muhamed-ef. Pezić boravili su u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Bugojno i tom prilikom su u pratnji glavnog imama, Kemal-ef. Tokmića obišli i posjetili mektebe na području ovog medžlisa.

Tom prilikom posjetili su mektebe u džematima: Gaj, Poriče, Sultanovići, Vrbanja, Drvetine, Golo Brdo i Rovna, te su se uvjerili u zavidan nivo znanja kod polaznika mektebske pouke kao i u predan rad muallima i tehničku opremljenost mekteba.

Posjeta mektebima realizirana je u okviru redovnih aktivnosti muftije travničkog, s ciljem ukazivanja na važnost i značaj mektebske pouke u radu Islamske zajednice kao i s ciljem davanja podrške muallimima u radu s našim najvrijednijim članovima-polaznicima. 

Prilikom posjete gosti su se upoznali sa stanjem u mektebima, prisustvovali su izvođenju nastave, te su se na kraju obratili mekteblijama i zaželjeli im uspjeha u radu i učenju.

Čitano 186 puta