Danas je Muftijstvo travničko posjetila delegacija Terenskog ureda Travnik Misije OSCE-a u BiH. Delegaciju je predvodio šef Terenskog ureda Travnik g-din Igor Nedera.

U subotu, 26. novembra 2022. godine, Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović poslije jacije namaza posjetio je džemat Maline i održao prigodno predavanje okupljenim džematlijama.

U srijedu 16.  novembra 2022. godine u Elči Ibrahim-pašinoj medresi održana je 39. redovnu sjednicu Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva travničkog kojom je predsjedavao muftija dr. Ahmed-ef. Adilović, a kojoj su pored njegovih saradnika prisustvovali glavni imami medžlisa Muftijstva travničkog.

U ponedjeljak, 14. novembra 2022. godine organiziran je sastanak sa ministrom obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona, g. Bojanom Domićem.

U subotu, 12. novembra 2022. godine, Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje mr. Muhamed-ef. Pezić boravili su u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Bugojno i tom prilikom su u pratnji glavnog imama, Kemal-ef. Tokmića obišli i posjetili mektebe na području ovog medžlisa.

U četvrtak 10. novembra Muftiju travničkog posjetio je predsjednik Tarikatskog centra u našoj zemlji dr. Ćazim Hadžimejlić.

Stranica 1 od 190