U četvrtak 10. juna privrednici iz Istanbula privrednici Fatih Elmalı i Yusuf Kiremitçi posjetili su Muftijstvo travničko s ciljem podjele paketa socijalno ugroženim porodicama.

U srijedu 9. juna u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese održana je 33. redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja kojom je predsjedavao muftija dr. Ahmed-ef. Adilović. Sjednici su prisustvovali glavni imami, direktor EIP medrese, rukovodilac Službe za vjerske poslove i sekretar Muftijstva.

U subotu, 5. juna u Atriju Elči Ibrahim-pašine medrese, u poslijepodnevnim satima, održana je Svečana dodjela diploma 254. generacije maturantica i maturanata. Dodjela je bila zatvorena za javnost na osnovu preporuka Kriznog štaba kao i brojnosti generacije.

U ponedjeljak 7. juna 2021. godine predstavnici Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH predvođeni direktorom Ismail-ef. Smajlovićem boravili su u radnoj posjeti Muftijstvu travničkom i Medžlis IZ Bugojno.

Finale dvadeset trećeg takmičenja polaznika mektebske pouke održano je u nedjelju 6. juna 2021. godine na Fakultetu islamskih nauka (FIN) u Sarajevu. Mladi predstavnici muftijstava takmičili su se u kategorijama Kiraet II, Test općeg znanja II, Test općeg znanja III i Kiraet III.

U petak, 04. juna 2021. godine u Velikoj Bukovici – džemat Krpeljići održana je centralni program manifestacije prisjećanja na stradanje Bošnjaka s područja općine Travnik u obrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. Programu su ispred Islamske zajednice prisustvovali muftija travnički dr.  Ahmed-ef. Adilović, glavni imam MIZ Travnik dr. Salih-ef. Indžić i direktor EIP medrese mr. Dževdet Šošić.

Stranica 1 od 218