Danas je u sjedištu Mutijstva travničkog održana press konferencija na kojoj su predstavljeni programski sadržaji ovogodišnjih 511. Dana Ajvatovice.

Ovim putem obavještavamo sve zainteresovane medije da će se press konferencija

u povodu predstavljanja programskih sadržaja ovogodišnjih „511. Dana Ajvatovice“, održati, ako Bog da,

u četvrtak 17. juna 2021. godine sa početkom u 11:00 sati

u prostorijama Muftijstva travničkog.

 

Također obaviještavamo javnost da je usvojen stalni logotip Ajvatovice.

Logotip je uradila Mirsada Fuško, ing. graf. tehnlogije i dizajna.

U ponedjeljak 29. juna 2020. godine u okviru "510. Dana Ajvatovice" u saradnji sa MDD "Merhamet" organizovana je posjeta centrima i udruženjim za brigu osobama sa posebnim potrebama.

U subotu 27. juna 2020. godine Muftijstvo travničko i Šahovski klub ''Travnik'' su u sklopu manifestacije 510. Dani Ajvatovice, organizirali šahovski turnir Ajvatovica 2020.

Vjerom i tradicijom do harmonije u društvu i prirodi

 

Haljina za maturu je, već odavno, bila spremna. Ometala mi je koncentraciju dok sam spremala svoje zadnje testove, noći u kojima sam ostajala budna, jer sam brinula o prosjeku, živjeći sa ubjeđenjem da je posljednja godina školovanja najbitnija za upis na fakultet, a zapravo sam samo intenzivnije osjećala blizinu nečeg novog i nepoznatog.

Bošnjak

Par mjeseci nakon smrti nane Hate, lijepa bijela kućica, u kojoj je ona do tada živjela, dobila je nove vlasnike. Kuća se nalazila odmah pokraj naše i svaki put kada majka i otac primijete da sam nestala znali su gdje će me pronaći. Međutim, dolaskom novih komšija puno toga se promijenilo. Imala sam tek šest godina i neke stvari nisam razumjela, ali vremenom mi je sve postajalo jasnije. Prvi put komšiju Hasana sretosmo dok smo se otac i ja vraćali iz prodavnice. Pred avlijom su stajali on, njegova žena i djevojčica mojih godina, za koju sam kasnije saznala da se zove Sara. Nešto ili nekog su čekali. Otac me uhvatio za ruku i mi im priđosmo. 

Stranica 1 od 51