U Gornjem Vakufu održano općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke

07 April 2016

U srijedu, 06.04.2016. god., u prostorijama O.Š. "Pajić Polje", sa početkom u 13:30 h. odrzano je općinsko takmicenje za ucenike VII i VIII razreda iz islamske vjeronauke. Direktor i osoblje škole su obavili sve potrebne pripreme za ovo takmičenje. Organizator takmičenja bila je općina u saradnji sa O.Š. "Pajić Polje", a pokrovitelj je Medzlis Gornji Vakuf.

 

Na takmičenju su učestvovala po tri takmičara iz svakog razreda iz tri osnovne škole. Ukupno je bilo 18 takmičara. Na pocetku se obratio direktor škole prof. Saudin Čajdin, te izrazio dobrodošlicu svim učesnicima. Glavni imam Enes-ef. Omerović je dao uputstva vezana za takmičenje. Učenici škole domaćina takmicenja izveli su kraći kulturni programom koje su pripremili sa prof. Adnanom Dželmo, nastavnikom vjeronauke u O.Š. Pajić Polje. Testove za takmičenje prema dogovoru  aktivu vjeroučitelja pripremio je prof. Amel Omeragic. Testove su se sastojali od 20 pitanja, a svaki test je nosio 100 bodova. Za izradu testova korišteni su udžbenici islamske vjeronauke za 7. i 8. razred. Predviđeno vrijem za za izradu testa bilo je 60  minuta.

Regularnost takmičenja pratili su nastavnici koji nisu predavači učenicima. Podršku ovom takmičenju ja dao glavni imam koji je pripremio diplome svim učesnicima, te diplome i nagrade pobjednicima kao i njihovim nastavnicima.

Učenici koji se plasirali na na kantonalni nivo takmičenja su:


sedmi razred


1.Trkić Ahmed, O.Š. "Gornji Vakuf"
2.Bukarić Haris, O.Š. "Gornji Vakuf"
3.Kuko Medžida, O.Š. " Voljevac"


osmi razred


1.Trkić Elma, O.Š  "Gornji Vakuf"
2.Bumbul Amna, O.Š. "Pajic Polje"
3.Filan Emina, O.Š."Gornji Vakuf"


Svim pobjednicima želimo puno uspjeha na kantonalnom takmičenju koje je planirano 16. aprila u Travniku.

 

Hadžira Zorlak, predsjednica aktiva vjeroučitelja Gornji Vakuf

Čitano 3065 puta
All for Joomla All for Webmasters