Svečanost u povodu Dana džamija u OŠ "Gornji Vakuf" u Gornjem Vakufu

09 Maj 2019

U Osnovnoj školi "Gornji Vakuf" u saradnji sa MIZ Gornji Vakuf upriličena svečanost povodom 7. maja - Dana džamija.

U utorak, 07. maja 2019. godine, u prostorijama OŠ "Gornji Vakuf" u Gornjem Vakufu je održana manifestacija u povodu Dana džamija u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Gornji Vakuf.

Ispred škole, u svojstvu domaćina, skupu se obratio direktor g-din. Dževad Isaković, dok je ispred Medžlisa glavni imam, prof. Hidajet-ef. Polovina, potom je vjeroučiteljica prof. Hadžira Zorlak dala uvodne napomene o manifestaciji, te se zahvalila sponzorima. Prisutni su pogledali prezentaciju "Džamije i mesdžidi Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf". Učenici OŠ "Gornji Vakuf", OŠ "Voljevac" i OŠ "Pajić Polje" su izveli prigodan program posvećen Danu džamija.

Cilj obilježavanja 7. maja - Dana džamija je ostaviti djeci u amanet da pamte svoju prošlost, te senzibilizirati svijest o važnosti same džamije u našim životima. Moderatorica programa prof. Hadžira Zorlak se, također zahvalila učenicima i njihovim roditeljima na saradnji za ovu izložbu, potom su prisutni bili u prilici pogledati izložbu maketa i likovnih radova.

 

Nagrađeni ucenici su: 

U kategoriji likovnih radova:

  1. Vernesa Abazovic VI 3
  2. Gafić Mahir VI 3
  3. Zahro Emina IV 1

 

U kategoriji maketa:

  1. Ajdin Gafic IX 3
  2. Nedžmina Smajić VI 3
  3. Aiša Kulaglić V 2
Čitano 813 puta