Reisu-l-ulema uručio zahvalnice urednicima projekta "Digitalnih zbirki" iz islamske vjeronauke

15 Juni 2021

U utorak, 15. 06. 2021. godine, u prostorijama Gazi Husrev-begove biblioteke Reisu-l-ulema, dr.Husein-ef. Kavazović, se sastao sa vjeroučiteljima urednicima i ko-autorima projekta digitalnih zbirki iz islamske vjeronauke za sve razrede osnovnih i srednjih škola koji su nastali tokom pandemije COVID-19 kao potreba i olakšica kako u online tako i u redovnoj nastavi.

Ovom prilikom Reisu-l-ulema, dr. Husein-ef. Kavazović i direktor Uprave za obrazovanje i nauku, dr. Dževad Hodžić, prisutnim vjeroučiteljima uručili su uvjerenja i zahvalnice, a sa područja Muftijstva travničkog ista su primili: prof. Hadžira Zorlak (OŠ „Gornji Vakuf“) - urednica i ko-autorica Digitalne zbirke za 4. razred osnovne obrazovanja i prof. Haris Husanović (OŠ „Travnik“) - urednik i ko-autor Digitalne zbirke za 8. razred osnovnog obrazovanja.

Nakon podjele uvjerenja i zahvalnica u istoj sali je održan radni sastanak sa šefom odjela za vjeronauku, dr. Nezirom Halilovićem na kojem su razmjenjena mišljenja i ideje o ovom projektu i date smjernice za njegov razvoj u narednim godinama.

Čitano 251 puta