Održano Kantonalno takmičenje iz Islamske vjeronauke za srednje škole

06 April 2019

U subotu, 06. aprila 2019. godine, u Travniku je održano 12. Kantonalno takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike prvog razreda srednjeg obrazovanja.

Domaćin takmičenje bila je Elči Ibrahim-pašina medresa, ali je u dogovoru sa menadžmentom OŠ Travnik, a zbog građevinskih radova na objektu Medrese, takmičenje održano u prostorijama OŠ Travnik. Na takmičenju je učestvovalo 11 srednjih škola sa područja Srednjobosanskog kantona, 11 profesora je bilo u pratnji učenika, a 23 učenika od mogućih 28 je učestvovalo u takmičarskom dijelu.

Kao što je to i običaj, na početku današnjeg takmičenja učenici OŠ Travnik izveli su kratki kulturno-vjerski program, nakon kojeg su prisutni mogli pogledati i kratki film sa prošlogodišnjeg takmičenja.

Pomoćnik Muftije travničkog za vjerska pitanja i obrazovanje, mr. Muhamed ef.Pezić, prisutnima se obratio prigodnim govorom i proglasio takmičenje otvorenim.

REZULTATI TAKMIČENJA

  1. Hasičić Fatima, MSEUŠ Travnik
  2. Hasović Amila, MSŠ Travnik
  3. Jašarević Amila, MSŠ Travnik
  4. Teskeredžić Nejla, MSŠ Travnik
  5. Drpić Adem, MSTŠ Travnik

Prva tri takmičara zajedno sa svojim profesorima plasirali su se na Državno takmičenje iz Islamske vjeronauke.

RANG LISTA PROFESORA

  1. Karahodža Bakira, MSŠ Travnik
  2. Koluh Alem, MSEUŠ Travnik
  3. Grabus Senad, MSŠ Travnik

Čestitamo nagrađenim učenicima i njihovim mentorima na postignutim rezultatima, i želimo im mnogo sreće i uspjeha na Državnom takmičenju iz islamske vjeronauke koje će se održati 04. maja 2019. godine u Visokom. Zahvaljujemo se upravama Elči Ibrahim-pašine medrese i OŠ Travnik na svesrdnoj pomoći u realizaciji ovog takmičenja.

Čitano 944 puta
All for Joomla All for Webmasters