Odlični rezultati predstavnika Muftijstva travničkog na 8. Državnom takmičenju iz Islamske vjeronauke

04 Maj 2019

Predstavnici Muftijstva travničkog na 8. Državnom takmičenju iz predmeta Islamske vjeronauke održanom u Velikom Čajnu kod Visokog ostvarili su odlične rezultate.

U subotu, 04. maja 2019. godine, u medresi „Osman ef. Redžović“ u Velikom Čajnu kod Visokog održano je 8. Državno takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike VIII i IX razreda i I razreda srednjeg obrazovanja. Predstavnici Muftijstva travničkog činili su učenici koji su zauzeli jedno od prva tri mjesta na nedavno održanim Kantonalnim takmičenjima, a to su bili:

VIII razred: Palalija Nudžejma (OŠ Kiseljak1, Kiseljak), Hadžić Salih (OŠ Berta Kučera, Jajce), Begović Merjem (OŠ Turbe, Travnik)

IX razred: Tolja Haira (OŠ Edhem Mulabdić, Novi Travnik), Skopljak Belmina (OŠ Edhem Mulabdić, Novi Travnik), Hamzakadić Aiša (OŠ Hasan Kjafija Pruščak, Donji Vakuf)

I razred: Hasičić Fatima (MSEUŠ Travnik), Hasović Amila (MSŠ Travnik), Jašarević Amila (MSŠ Travnik).

U pratnji učenika bili su i njihovi vjeroučitelji: Enisa Gazija-Pajt, Almira Hadžić, Mersa Ćeleš, Mirnes Mehina, Elmedina Terzić, Alem Koluh, Bakira Karahodža i Senad Grabus, a koordinator ekipe bio je prof. Haris Husanović.

U konačnom plasmanu u kategoriji VIII-ih razreda prva dva mjesta zauzeli su predstavnici našeg Muftijstva, a u kategoriji I-ih razreda srednje škole takmičarka našeg Muftijstva osvojila je 3. mjesto.

REZULTATI-VIII RAZRED - NAGRAĐENI UČENICI

  1. Hadžić Salih (OŠ Berta Kučera, Jajce)
  2. Palalija Nudžejma (OŠ Kiseljak1, Kiseljak)

REZULTATI-VIII RAZRED - NAGRAĐENI VJEROUČITELJI

  1. Hadžić Almira (OŠ Berta Kučera, Jajce)
  2. Gazija-Pajt Enisa (OŠ Kiseljak1, Kiseljak)

REZULTATI-I RAZRED SŠ - NAGRAĐENI UČENICI

  1. Hasičić Fatima (MSEUŠ Travnik)

REZULTATI-I RAZRED SŠ - NAGRAĐENI VJEROUČITELJI

  1. hfz. Alem Koluh (MSEUŠ Travnik)

Treba napomenuti da su takmičari Muftijstva travničkog u konkurenciji osam muftijstava osvojili tri od mogućih devet nagrađenih mjesta, što predstavlja najbolji rezultat do sada.

Pobjednik u kategoriji VIII-ih razreda, Hadžić Salih, plasirao se na Međudržavno takmičenje iz Islamske vjeronauke koje će se održati u Sarajevu, 29. 06. 2019. godine, a također, postignutim rezultatom osvojio je i nagradno putovanje u Istanbul.

Čestitamo našim takmičarima/kama i njihovim vjeroučiteljima/cama na postignutim rezultatima i nadamo se i očekujemo njihove nove uspjehe i u budućnosti.

Čitano 999 puta
All for Joomla All for Webmasters