3. nagradno takmičenje iz Sire

11 April 2016

U prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese u subotu, 09. 04. 2016. godine, održano je 3. nagradno takmičenje za učenike travničkih srednjih škola iz Sire - životopisa Muhammeda,a.s.
Organizator takmičenja je Rijaset Islamske zajednice Bosne i Hercegovine, ured za obrazovanje i nauku, uz saradnju Medžlisa IZ Travnik i Aktiva nastavnika islamske vjeronauke MIZ Travnik.


Test za takmičare sastavljen je na osnovu djela "Muhammed,a.s.-poslanik čovječanstvu" autora mr. Mirze Mešića. Na takmičenju su učestvovala 77 učenika travničkih srednjih škola. Prije početka takmičenja prisutnima se ispred škole domaćina ovog takmičenja obratio direktor Elči Ibrahim-pašine medrese, mr. Dževdet ef. Šošić. Uslijedio kratki vjerski program kojeg su pripremile učenice MSŠ Travnik, a koji se sastojao od ašareta sa prevodom i ilahije "Ti si ruža Džennetska".

 

Čast da otvori ovo takmičenje pripala je glavnom imamu Medžlisa IZ Travnik, mr. Salih ef. Indžiću. Kroz prezentaciju sa pravilima i propozicijama takmičenja prisutne je upoznao prof. Haris Husanović, supervisor ovog takmičenja.


Prva nagrada na ovom takmičenju je nagradno putovanje u Istanbul, a deset najbolje plasiranih takmičara sa svih lokacija dobit će jednogodišnju stipendiju u vrijednosti od hiljadu KM.

 

Na takmičenju su najuspješniji bili učenici MSŠ Travnik, profesorice Bakire Karahodža, zauzevši prva tri mjesta.

1.Begović Zahida
2.Mević Nudžejma
3.Hrustić Enesa


Čestitamo takmičarima na postignutim rezultatima i osvojenim mjestima. Prema Pravilniku o ovom takmičenju kompletne ostale rezultate objavljujemo pod šiframa.

Čitano 2772 puta
All for Joomla All for Webmasters