U saradnji sa Upravom za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ u BiH u Travniku održan stručni seminar za vjeroučitelje sa područja Muftijstva travničkog.

U subotu, 19. januara 2019. godine, u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu održana je Međunarodna naučno-stručna konferencija na temu "Doprinos vjeronauke kvalitetu odgojno-obrazovnog procesa u Bosni i Hercegovini u kontekstu evroatlanskih integracija", a koju su organizovali Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ BiH i Fondacija Konrad Adenauer Stiftung iz Sarajeva.

U subotu, 12. 05. 2018. godine, u medresi „Osma-ef. Redžović“ u Visokom održano je 7. Državno takmičenje iz islamske vjeronauke za učenike VIII i IX razreda osnovnog obrazovanja i I razreda srednjeg obrazovanja. Na takmičenju je učestvovalo 72 takmičara u sve tri kategorije.

U subotu, 28. 04. 2018. godine, u Elči Ibrahim-pašinoj medresi održano je 11. Kantonalno takmičenje iz islamske vjeronauke za učenike VIII i IX razreda osnovnog obrazovanja i I razreda srednjeg obrazovanja. Organizatori ovog takmičenja su bili: Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK-a, Muftijstvo travničko i Elči Ibrahim-pašina medresa.

U srijedu 14.03.2018 godine održano je općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke u O.Š. "Voljevac".

Stranica 1 od 6
All for Joomla All for Webmasters