U utorak 19. januara 2021. u hadži Ali-begovoj džamiji u Travniku poslije jacija namaza organizovan je šestii ujedno i posljednji dio kvalifikacija ovogodišnjeg takmičenja za djecu i mlade sa područja Muftijstva travničkog u učenju određenih kur'anskih sura napamet pod nazivom "Hind 2021" u organizaciji škole Kur'ana "Ebu Bekr Es-siddik". 

U ponedjeljak 18. januara 2021. u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Vitez organizovan je peti dio kvalifikacija takmičenja za djecu i mlade sa područja Muftijstva travničkog u učenju određenih kur'anskih sura napamet pod nazivom "Hind 2021" u organizaciji škole Kur'ana "Ebu Bekr Es-siddik".

U petak 15. januara 2021. u Šarenoj džamiji u Travniku poslije jacija namaza organizovan je četvrti  dio kvalifikacija takmičenja za djecu i mlade sa područja Muftijstva travničkog u učenju određenih kur'anskih sura napamet pod nazivom "Hind 2021" u organizaciji škole Kur'ana "Ebu Bekr Es-siddik".

U četvrtak 14. januara 2021. u džematu Mehurići, MIZ Travnik,  poslije jacija namaza organizovan je treći dio kvalifikacija takmičenja za djecu i mlade sa područja Muftijstva travničkog u učenju određenih kur'anskih sura napamet pod nazivom "Hind 2021" u organizaciji škole Kur'ana "Ebu Bekr Es-siddik".

U utorak 12. januara 2021. u Islamskom edukativnom centru "Nur" u Gornjem Vakufu  poslije jacija namaza organizovan je drugi dio kvalifikacija takmičenja za djecu i mlade sa područja Muftijstva travničkog u učenju određenih kur'anskih sura napamet pod nazivom "Hind 2021" u organizaciji škole Kur'ana "Ebu Bekr Es-siddik".

U ponedjeljak 11. januara 2021. u Čaršijskoj džamiji u  Novom Travniku  poslije jacija namaza organizovan je prvi dio kvalifikacija takmičenja za djecu i mlade sa područja Muftijstva travničkog u učenju određenih kur'anskih sura napamet pod nazivom "Hind 2021" u organizaciji škole Kur'ana "Ebu Bekr Es-siddik".