970x100 01

Završen projekat "Zimska škola islama 2019" u Vitezu i dodjeljene vrijedne nagrade

18 Mart 2019

U organizaciji Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Vitez projekat "Zimska škola islama 2019" priveden kraju i tom prilikom su dodijeljene vrijedne nagrade.

U nedjelju navečer, 17. marta 2019. godine, u prostorijama divanhane Medžlisa IZ Vitez završena je "Zimska škola islama 2019" koja je startala 20. januara ove godine. Nastavu je počelo pohađati 25 učesnika, dok je istu završilo njih 20. Učesnici su ovaj put imali priliku da se druže sa naukom fikha, i da nauče korisne stvari iz oblasti tahareta i ibadata. Svoje vrijeme, znanje i trud da ga prenese uložio je vrijedni glavni imam MIZ Vitez Omer-ef. Sikira.

Nakon odslušanih predavanja učesnici su radili test provjere znanja, a za najuspješnije učesnike su bile obezbjeđene vrijedne nagrade. Prvo mjesto na je osvojila Aiša Pezić, učesnica sa najviše osvojenih bodova na testu i obradovana je nagradnim putovanjem  "umrom" u vrijednosti 2.000,00 KM. Drugo mjesto po broju osvojenih bodova osvojio je Belmin Bengir, koji je dobio novčanu nagradu u vrijednosti 200,00 KM, dok je treće mjesto osvojila Amila Islamović. Svi učesnici su dobili certifikate za učešće na Zimskoj školi Islama 2019, a dok se čekalo na rezultate testa, prisutni su se počastili kafom i kolačima.

Najveća hvala i zahvala pripada Allahu dž.š. sa čijom dozvolom se sve dešava i Koji nam je dao da se okupljamo u hajru i učimo o našoj divnoj vjeri. Zahvale upućujemo organizatorima i donatorima na izdvojenim sredstvima kako bi se oni najbolji nagradili, te svim učesnicima, a  veliko hvala i Omer-ef. Sikiri na svemu što čini za omladinu našeg džemata, te nesebično izdvaja vrijeme i prenosi znanje.

Molimo Allaha dž.š. da ovakve aktivnosti postanu tradicijom, da sve one koji imaju bilo kakav udio u njima obraduje najvišim deredžama džennetskim. Amin.

(Mreža mladih MIZ Vitez)

Čitano 605 puta
All for Joomla All for Webmasters