970x100 01

Radni sastanak koordinatora Mreže mladih Muftijstva travničkog

12 Novembar 2018

Danas, 12. novembra 2018. godine, u prostorijama Muftijstva travničkog u Travniku, održan je radni sastanak koordinatora Mreže mladih Muftijstva travničkog sa nivoa medžlisa.

Sastansku su prisustvovali sljedeći koordinatori: hfz. Mahir-ef. ramić (MIZ Bugojno), Samir Srebrenica (MIZ Busovača), Muris-ef. Memiš (MIZ Donji Vakuf), Imran Polovina (MIZ Gornji Vakuf), Sedin-ef. Joldić (MIZ Jajce), Benjamin-ef. Duvnjak (MIZ Novi Travnik), Almedin-ef. Mešković (MIZ Vitez) i Ajdin-ef.Terzić (MIZ Travnik).

Teme o kojima se razgovaralo na sastanku su: stanje Mreže mladih po medžlisima i realizacija projekata, analiza seminara za koordinatore sa nivoa džemata, kao i izrada plana rada i aktivnosti za narednu 2019. godinu. Sastanak je vodio mr. Muhamed-ef. Pezić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje pri Muftijstvu travničkom, koji je ujedno i koordinator Mreže mladih na nivou Muftijstva.

Na kraju sastanka prisutnim koordinatorima obratio se i Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović, koji je naglasio važnost Mreže mladih kao bitnog projekta omladinskog aktivizma pod okriljem Islamske zajednice BiH.

Sastanak je ocjenjen uspješnim, te su usvojeni određeni zaključci i smjernice za rad.

Čitano 880 puta
All for Joomla All for Webmasters