970x100 01

Mreža mladih MIZ Vitez u akciji čišćenja i uređenja mezarja kod Ahmedagine džamije

30 Septembar 2019

Aktivisti Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Vitez organizovali akciju čišćenja i uređenja mezarja kod Ahmedagine džamije u Vitezu.

Mjesec septembar za Mrežu mladih MIZ Vitez bio je u znaku aktivnosti i hairli projekata, tako je vrijedna omladina vrijedna omladina džemata Vitez, u tri etape su očistili i uredili područje oko Ahmedagine džamije, kao i mezarje koje se nalazi u sklopu iste. U prvoj etapi, koja je bila 08. septembra 2019. godine, su ispravili i očistili dio nišana do ulaza u džamiju, potom su ofarbali stolariju na džamiji, te izvršili određene popravke dotrajalih dijelova na istoj.

Druga etapa čišćenja i uređenja se održala u nedjelju 15. septembra 2019. godine, kada se nastavilo sa ispravljanjem i čišćenjem nišana, te se završilo farbanje stolarije. Treća etapa je podrazumijevala završetak radova na ispravljanju i čišćenju nišana, te su ispravili i očistili nišane na starom mezarju kod crkve u Vitezu. Ova etapa akcije se održala u nedjelju 29. septembra 2019. godine.

Neizmjerno hvala i dove Uzvišenom Allahu da najljepšim nagradama nagradi donatore bez kojih se ova akcija ne bi mogla sprovesti u djelo. Dove također upućujemo za sve mladiće i djevojke, kao i ostale džematlije koji su se odazvali ovome harili projektu.

(MIZ Vitez)

Čitano 502 puta
All for Joomla All for Webmasters