970x100 01

Mreža mladih MIZ Gornji Vakuf ugostila aktiviste Mreže mladih MIZ Prijepolje iz Sandžaka

02 Decembar 2019

Mreža Mladih Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf ugostila aktiviste Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Prijepolje iz Mešihata IZ-e Sandžaka.

U subotu, 30. novembra 2019. godine, u Islamskom Edukativnom centru „Nur“ u Gornjem Vakufu aktivisti Mreže mladih imali su čast da ugoste musafire iz Mreže mladih MIZ Prijepolje (Sandžak) na čelu sa koordinatorom Alen-ef. Durakovićem.  Tom prilikom  održano je prigodno druženje, te su  razmijenjene informacije, planovi i rad obe mreže.

Glavni imam MIZ Gornji Vakuf, Hidajet-ef. Polovina održao je kratko predavanje i iskazao dobrodošlicu u herojski Gornji Vakuf, u svoje lično  i u ime koordinatora Mreže mladih, koji nažalost zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao da dočeka musafire. Tom prilikom zaželio im je da se osjećaju kao kod svoje kuće i  da su im ovdje naša vrata uvijek otvorena. Nakon toga gosti su obišli grad, džamiju Mehmed-bega Stočanina i Centralno šehidsko mezarije.

Poslije obilaska gradskih znamenitosti u restoranu Cassablanca upriličen je zajednički ručak, nakon kojeg su razmijenjeni i prigodni darovi. Zatim su gosti iz Prijepolja u 18 h uzeli učešće zapaženim nastupom na tradicionalnom Festivalu ilahija i kasida,  a druženje je nastavljeno u motelu Saraj.

Na ovom susretu dogovoreno je simbolično bratimljenje sa Mrežom mladih MIZ Prijepolje s kojima će se raditi na budućim projektima, kao i uzajamnim posjetama. Musafiri su iskazali želju i uputili poziv da i aktivisti Mreža mladih MIZ Gornji Vakuf budu njihovi gosti u što skorije vrijeme.

(Mreža mladih MIZ Gornji Vakuf)

Čitano 378 puta
All for Joomla All for Webmasters