baneri 03 970px100px

Mreža mladih MIZ Donji Vakuf posjetila 140 porodica

02 Juni 2019

Građani Donjeg Vakufa, džematlije svih džemata na području ove općine uključili su se u akciju prikupljanju prehrambenih proizvoda za svoje sugrađane, komšije i prijatelje.

Akcija prikupljanja namirnica je pokrenuta od strane Medžlisa Islamske zajednice Donji Vakuf, a sprovedena je uz pomoć volontera Mreže mladih Islamske zajednice Donji Vakuf.

Volonteri su prikupljene namirnice sortirali, spakovali u pakete i dostavili sugrađanima kao predbajramski poklon. Mladi vrijedni volonteri posjetili su oko 140 porodica i izmamili mnoštvo osmijeha i toplih riječi.

Zemljoradnička zadruga “AT” i “ESOF” Donji Vakuf su dali podršku realizaciji podjele paketa. 

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Donji Vakuf se najiskrenije zahvaljuje društveno odgovornim preduzećima na iskazanoj podršci.

”Onima koji sadaku budu udjeljivali i onima koje je budu udjeljivale i koji drage volje Allahu zajam budu davali – mnogostruko će se vratiti i njih čeka nagrada plemenita.” (57:18)

Neka se svako od nas, u ovim mubarek danima, provjeri na vagi darežljivosti, vidjet će koliko je otvorio svoje srce i koliko je sretan, jer je tvoje  samo ono što daš. “Darežljivost je jedno od Džennetskih stabala čije se grane spuštaju i na ovaj svijet, pa tko se uhvati za jednu od njegovih grana ona će ga uvesti u Džennet..”

(www.dvvijesti.info)

Čitano 379 puta
All for Joomla All for Webmasters