970x100 01

Iftar i omladinsko sijelo u Vitezu

24 Maj 2019

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice organizovala omladinski iftar i prigodno druženje za mlade.

U petak, 24. maja 2019. godine,  Mreža mladih džemata Vitez je organizovala iftar za omladinu džemata Vitez. Akšam namaz se klanjao u Ahmedaginoj džamiji, a zatim se omladina uputila prema zgradi Medžlisa gdje ih je čekao iftar. Iftaru je prisustvovalo 50 omladinaca. Na kraju, prisutnima se kratko obratio glavni imam Omer ef. Sikira i proučio dovu. Druženje se nastavilo uz kahvu do teravih namaza.

Ove 20. noći ramazana Mreža mladih džemata Vitez u saradnji sa Medžlisom IZ Vitez također je organizovala i 14. tradicionalno sijelo kada su okupljene aktiviste počastili prisustvom dva hafiza, Aziza Alilija i Husejina Čajlakovića.

Hafiz Aziz Alili se pridružio u toku teravih namaza, pa je i naše džematlije u džamiji počastio divnim učenjem Kur'ana i ilahije, dok je sijelo kojem je prisustvovalo oko pet stotina omladinaca, otvorio također učenjem ašereta iz Kur'ana. Prije dersa koje je držao hfz. Čajlaković predsjednik Medžlisa Haris Šehić se zahvalio donatorima i sponzorima, a zatim se omladini obratio glavni imam Omer ef. Sikira. Potom je hfz. Alili učio prvi blok ilahija, a hafiz Čajlaković, u svome stilu, dao je korisne savjete i poruke prisutnima. Savjetovao je da ne odustajemo i spomenuo to kao najkraći ders. Uz to, savjetovao je da ne budemo pesimistični, te da budemo ključ dobra i širimo hajr. Najvažnija ramazanska poruka je svakako da neumorno tražimo Lejletul-kadr.

U ime  Mreže mladih MIZ Vitez i boračkih udruženja gostima su uručene knjige "316 dana opsade Starog Viteza", a pred sami kraj  sijela i druženja hfz. Alili  je počastio prisutne i drugim blokom ilahija, dok je sijelo završio proučivši ašare. Gospodara molimo da omladince iz Mreže mladih, koji nesebično izdvajaju svoje slobodno vrijeme da se ovakvi i slični projekti hairli realizuju, nagradi iz Svojih nepresušnih riznica. Dove upućujemo, za naše goste, donatore, kao i za sve prisutne. Allah vas volio. Amin.

(MIZ Vitez)

Čitano 752 puta
All for Joomla All for Webmasters