970x100 01

Druženjem u džematu Rostovo počela druženja Mreže mladih na području MIZ Novi Travnik

02 Decembar 2018

U nedjelju, 2. decembra 2018. godine, druženjem poslije jacija namaza u džamiji u Rostovo kojem je prisustvovalo oko 70 mladića i djevojka počela su druženja Mreže mladih na području Medžlisa Islamske zajednice Novi Travnik. Druženju su prisustvovali svi imami MIZ Novi Travnik na čelu sa glavnim imamom Haris-ef. Amidžićem.

Nakon jacije namaza prisutnoj omladini obratio se imam džemata Rostovo i koordinator Mreže mladih MIZ Novi Travnik Benjamin-ef. Dvunjak koji je zaželio doborodšlicu u ime domaćina i objasnio projekat koji će se u narednom periodu realizirati u svim džematima na području MIZ Novi Travnik.

 

Nakon toga glavni imam Haris-ef. Amidžić održao je prigodno predavanje iz ahlaka. Potom su Salih-ef. Zukić i Fehim-ef. Gačić su održali po jedan kraći čas arapskog pisma i tedžvida. Druženje i upoznavanje omladine nastavljeno je uz kahvu, sok i slatkiše. 

 

Planirano je da se ova druženja organiziraju svakih petnaest dana, a naredno je zakazano u džematu Orašac 16. decembra. Ovim putem se zahvaljujemo mladini i imamu džemata Rostovo na gostoprimstvu i dobro organizovanom druženju. Očekujemo da se na narednim druženjima u ovaj hairli projekat uključi još veći broj omladine iz džemata na području MIZ Novi Travnik , a od džematlija da svojim prilozima podrže realizaciju istog.

Čitano 742 puta
All for Joomla All for Webmasters