970x100 01

Aktivisti Mreže mladih posjetili Banjaluku i održali prigodan mevludski program u Ferhadija džamiji

13 Novembar 2019

Aktivisti Mreže mladih Muftijstva travničkog iz pripadajućih medžlisa posjetili Muftijstvo banjalučko i održali mevludski program u Ferhadiji džamiji.

U srijedu, 13. novembra 2019. godine,  aktivisti Mreže mladih Muftijstva travničkog otputovali su u Banja Luku, gdje je posjetila omladinu ovog Muftijstva, te održali prigodan program povodom rođenja Poslanika, s.a.v.s., u Ferhadija džamiji.

Ukupno 58 omladinaca sa područja Muftijstva travničkog iz Busovače, Viteza, Novog Travnika, Travnika, Donjeg Vakufa, Gornjeg Vakufa, Bugojna i Jajca. Program su izvodili aktivisti Mreže mladih Muftijstva travničkog iz navedenih medžlisa, dok je vođa puta bio koordinator mreže mladih Muftijstva travničkog Ajdin-ef. Terzić, zajedno sa koordinatorima iz Novog Travnika Benjaminom-ef. Duvnjakom i Donjeg Vakufa Murisom-ef. Memišem.

U Banja Luci omladinu je dočekao glavni imam MIZ Banja Luka Adnan-ef. Jusić, koji je prisutne poselamio i poželio im dobrodošlicu. Poslije podne - namaza uslijedio je program, gdje je glavni imam MIZ Banja Luka prenio selame od Muftije banjalučkog mr. Nusreta-ef. Abdibegovića, i pohvalio rad Mreže mladih Muftijstva travničkog. Kazao je da je ovo uzvrat posjete koju je Muftijstvo banjalučko sa Mrežom mladih imalo u junu mjesecu 2019. Godine, u sklopu programskih sadržaja „509. Dani Ajvatovice“.

Nakon programa obratio se koordinator Muftijstva travničkog Ajdin-ef. Terzić, prenio selame Muftije travničkog dr. Ahmeda-ef. Adilovića, te održao kratko predavanje. Na kraju predavanja zahvalio se domaćinima, Muftiji mr. Nusret-ef. Abdibegoviću i glavnom imamu Adnanu-ef. Jusiću, i izrazio želju da Mreže mladih u ova dva muftijstva imaju što bolju saradnju u narednom periodu.

Nakon programa omladina je otišla na ručak, prošetala Banja Lukom, posjetila Kastel, Gazenferiju džamiju i Trg Krajine.

Ovom prilikom zahvaljujemo se Muftijstvu travničkom i muftiji dr. Ahmed-ef. Adiloviću, Muftijstvu banjalučkom i muftiji mr. Nusret-ef. Abdibegoviću, glavnom imamu MIZ Banja Luka Adnan-ef. Jusiću, našoj vrijednoj omladini, džematima Ferhadija i Gazenferija, uz dovu Uzvišenom da ukabuli trud i rad.

(Mreža mladih Muftijstva travničkog)

Čitano 791 puta
All for Joomla All for Webmasters