U Vitezu obilježen svjetski Dan hidžaba

03 Februar 2018

U petak, 2. februara u poslije jacije namaza u Vitezu je organizovana program za žene povodom obilježavanja svjetskog Dana hidžaba. Isti dan nakon džuma namaza sprovedena je akcija  prodaje kolača ispred Ahmed-agine džamije radi prikupljanja pomoći za liječenje šestomjesečnog Arslana Kulačića.

 

Programu obilježavanja svjetskog Dana hidžaba prisustvovale su brojne članice Aktiva žena MIZ Vitez kao i druge gošće. Prema riječima prisutnih to je bila divna večer ispunjena osjećajima ponosa, oduševljenja, emocijama i suzama.

 


U svojstvu gosta predavača divnim predavanjem prisutne je počastila prof. Lejla Tutić. Ona je svojim predavanjem osvojila srca prisutnih i dala posebnu čar ovom druženju. U programu su učestvovale i članice hora "Preporod", divnim izvedbama dale su posebno osvježenje ovom druženju.

 


Nastavljajući praksu od prošle, i ove godine je uručeno priznanja "Esma r.a." i hedije za naše članice koje su se pokrile u toku protekle godine. Tim povodom uručeno je 15 priznanja.

 


Želimo istaći da je akcija prikupljanja pomoći za liječenje dječaka Arslana uspješno privedena kraju, te da je od prodaje kolača prikupljeno 1.740 KM koje su uplaćene na račun Arslanovog babe. Želimo se zahvaliti svima koji su uzeli učešće u ovoj hairli akciji, a naročito našim hanumama koje su inicirale akciju i pravile kolače, moleći Allaha da im podari svaki hajr i na ovom i na buduućem svijetu i da ih sačuva od svakog zla. 

 

AKTIV ŽENA MIZ VITEZ

Čitano 656 puta
All for Joomla All for Webmasters