Knjiga “Ljudi zajednice” je sedmo izdanje u nizu izdanja MIZ Jajce, a druga izdata i promovisana u vanrednoj situaciji i u godini u kojoj se mnogi planovi i aktivnosti odgađaju i odlažu.

Lijepu priču donosimo iz grada Kupresa koji pripada MIZ Bugojno, gdje je danas grupa imama predvođena glavnim imamom i predsjednikom Izvršnog odbora Kemal-ef. Tokmićem i Muhamedom Basarom uspješno realizovala akciju  kopanja krompira koji je zasađen na vakufskoj parceli. 

Uz maksimalno poštivanje aktuelnih mjera i propisa vezanih za trenutno stanje izazvano pandemijom korona virusom, skromno i simbolično, bez prisustva posjetilaca i gostiju, obilježen je ovogodišnji „16. April“!

Uoči dvadesetsedmogodišnjice genocida nad mještanima Ahmića od strane HVO-a, nakon ekshumacije i identifikacije, mezare sa imenima na bašlucima, među svojim ranije pokopanim rođacima i komšijama na šehidskom mezarju u Vitezu, pronašla je peteročlana porodica iz Ahmića.  

U subotu 07. marta 2020. godine, u Ahmedaginoj džamiji u Vitezu obavljena je svečana promocija novih učača Kur'ana Časnog, kojih je bilo ukupno 20, i to 11 polaznica kursa arapskog pisma kod mualime Đenane Topoljak-Ahmić, te 9 polaznika kod imama i muallima Ahmedagine džamije i Mihnet ef. Mehmedovića.

U petak 21. februara 2020. u prepunom Centru za kulturu i obrazovanje u okviru obilježavanja Svjetskog dana hidžaba održan je svečani program po nazivom: " PROMOCIJA HIDŽABA I PROMICIJA KNJIGA" u organizaciji Odjela za brak i porodicu pri Medžlisu Islamske zajednice Gornji Vakuf.

Stranica 1 od 22