Potpunom izgradnjom i rekonstrukcijom kompleksa džamije Esme sultanije, građani Jajca ponovo će dobiti centralnu gradsku džamiju sa svojim kompleksom, koja će kao i stoljećima ranije, biti izvor vjerskog i kulturnog života, iz kojeg će se širiti ideje vjerske tolerancije i suživota, ne samo na prostoru općine Jajce, nego i mnogo šire.

U nedjelju, 27. marta 2022. godine u sportskoj dvorani u Donjem Vakufu održan je predramazanski koncert. Specijalni gost bio je hfz. Aziz Alili koji je svojim milozvučnim glasom oduševio sve prisutne. 

Svršenici Prve generacije Elči Ibrahim-pašine medrese (1994-1998.) već duži niz godina provode različite akcije u cilju potpomaganja svojih članova i njihovih porodica.

Dana 20. 2. 2022. godine, poslije podne namaza, u Sali Medžlisa Islamske zajednice održana je redovna sjednica Skupštine.  Sjednici Skupštine prisustvovali su zastupnici ispred džemata sa područja Medžlisa IZ Vitez.

U petak, 04. februara 2022. godine, poslije džume namaza u zgradi medžlisa Vitez održana je izložba kaligrafskih radova "Kaligrafija u srcu Viteza".

Rođenje Božijeg Poslanika bilo je izvor posebnog nadahnuća našim darovitim prethodnicima koji su u pobožnim spjevovima – mevludima opisali vrijeme i okolnosti u kojima se rodio i živio Muhammed, a.s., a naš savremenik, pjesnik Džemaludin Latić napisao je „Bosanski mevlud“.

Stranica 1 od 22