Uz maksimalno poštivanje aktuelnih mjera i propisa vezanih za trenutno stanje izazvano pandemijom korona virusom, skromno i simbolično, bez prisustva posjetilaca i gostiju, obilježen je ovogodišnji „16. April“!

Uoči dvadesetsedmogodišnjice genocida nad mještanima Ahmića od strane HVO-a, nakon ekshumacije i identifikacije, mezare sa imenima na bašlucima, među svojim ranije pokopanim rođacima i komšijama na šehidskom mezarju u Vitezu, pronašla je peteročlana porodica iz Ahmića.  

U subotu 07. marta 2020. godine, u Ahmedaginoj džamiji u Vitezu obavljena je svečana promocija novih učača Kur'ana Časnog, kojih je bilo ukupno 20, i to 11 polaznica kursa arapskog pisma kod mualime Đenane Topoljak-Ahmić, te 9 polaznika kod imama i muallima Ahmedagine džamije i Mihnet ef. Mehmedovića.

U petak 21. februara 2020. u prepunom Centru za kulturu i obrazovanje u okviru obilježavanja Svjetskog dana hidžaba održan je svečani program po nazivom: " PROMOCIJA HIDŽABA I PROMICIJA KNJIGA" u organizaciji Odjela za brak i porodicu pri Medžlisu Islamske zajednice Gornji Vakuf.

U ponedjeljak 09. decembra 2019. godine glavni imam Zehrudin-ef. Hadžić i predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Jajce g-din Almir Kunić bili su u radnoj posjeti kod premijera SBK-a g-dina Tahira Lende.

U nedjelju 25. augusta 2019. godine u Domu kulture Jajce izvedena je premijera predstave “Esma sultanija” koja je je bila centralni događaj Dana Esme sultanije, koji se već treću godinu za redom organizuje u Jajcu u okviru manifestacije “Žena, porodica i zajednica”.

Stranica 1 od 22
All for Joomla All for Webmasters