U Travniku organizovan stručni seminar za imame i muallime i dodjela plakete i priznanja "Kasim-ef. Mašić" za najuspješnije u 2018/19. mektebskoj godini

14 Oktobar 2019

U ponedjeljak, 14. oktobra 2019. godine u Islamskom kulturnom centru na Kalibunaru u Travniku organizovan je stručni seminar za imame i muallime Muftijstva travničkog pod nazivom “Važnost primjene tedžvida i korištenja vjerodostojnih hadisa”.

Muftijstvo travničko kao organizator se potrudilo da kao i uvijek obezbijedi kvalitetne i kompetentne izlagače. Ovaj put to su bili dr. hfz. Mensur-ef. Malkić direktor Gazi Husrev-begove medrese koji je na vrlo interesantan način govorio na temu "Važnost primjene tedžvida i opasnost pogrešnog učenja Kur'ana" i mr. Salih-ef. Indžić glavni imama Medžlisa IZ Travnik i profesor hadisa u Elči Ibrahim-pašinoj medresina koji je imao izlaganje na  temu "Obaveza korištenja vjerodostojnih hadisa i opasnost upotrebe apokrifnih hadisa".

 

U svečanom dijelu seminara upriličeno je proglašenje pobjednika na konkursu za nagradu "Kasim-ef. Mašić" koja se već nekoliko godina redovno dodjeljuje najuspješnijim mua'llimima na području Muftijstva travničkog. Plaketu "Kasim-ef. Mašić" za najuspješnijeg muallima i nagradu za prvo mjesto osvojio je Ahmed-ef. Šehić imam u džematu Mosor MIZ Travnik. Priznanje i nagrada za  drugo mjesto pripali su Salih-ef. Zukiću imamu u džematu Grad MIZ Novi Travnik dok je treće mjesto zauzeo Mihnet-ef. Mehemdović imam džemata Stari Vitez MIZ Vitez. Plakete, priznanja i nagrade uručili su muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović i g-din Ismir Karaga direktor Humanitarne organizacije "Izvor doborčinstva" koja je obezbijedila sredstva za nagrade.

 

Završnu riječ uputio je muftija dr. Ahmed-ef. Adilović koji se čestitao najuspješnijim muallimima u protekloj mektebskoj godini te se zahvalio imamima na učešću na seminaru istaknuvši važnost i značaj tematike koja je tretirana.

Čitano 1264 puta
All for Joomla All for Webmasters