U Travniku organiziran stručni seminar za imame i muallime

10 Januar 2019

 U četvrtak 10. januara 2019. godine u prostorijama Islamskog centra na Kalibunaru u Travniku održan je redovan stručni seminar za imame i muallime u organizaciji Muftijstvo travničkog pod nazivom "Kvalitet u mektebskoj nastavi i radu sa omladinom".

 

Na ovom seminaru je nastavljena praksa da istaknuti muallimi prezentuju svoj metode i način rada u mektebu i objasne šta je "ključ uspjeha" u njihovom radu. Za razliku od prošle godine kada su izlagači bili najuspješniji muallimi sa područja Muftijstva travničkog ove godine predavači na seminaru su bili istaknuti muallimi sa područja Zeničkog i Sarajevskog muftijstva, Ismail-ef. Jusufović imam u džematu Nemila MIZ Zenica i Ermin-ef. Zahirović imam u džematu Obre MIZ Kakanj. 

Ismail-ef. je izlagao na temu „Odgovornost i predanost u mektebskoj nastavi“, a Ermin-ef. je imao izlaganje na dvije teme „Inovacije u mektebskoj nastavi“ i „Mreža mladih, iskustvo na nivou medžlisa i džemata“.

Na kraju seminara imamima se obratio i muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović koji je naglasio važnost kvalitetnog rada u mektebu uz predan i odgovoran pristup kao i potrebu dodatnog angažmana i inteziviranju aktivnosti kada je riječ o radu sa mladima.

Čitano 783 puta
All for Joomla All for Webmasters