U Travniku održano savjetovanje Vakufske direkcije za predstavnike medžlisa Muftijstva travničkog

28 Decembar 2017

U četvrtak, 28. decembra 2017. godine u prostorijama Islamskog centra na Kalibunaru održano je savjetovanje za predsjednike, glavne imame i sekretare medžlisa sa područja Muftijstva travničkog. Savjetovanje je organizovala Vakufska direkcija u saradnji sa Muftijstvom travničkim.

 

Izlagači na seminaru su bili direktor Vakufske direkcije, hfz. dr. Senaid Zajimović i pravnik Huso Salihović, koji su govorili na teme: "Investiranje u vakufe – iskustva, modaliteti i procedure" te "Aktuelna problematika vakufa".

 

U okviru teme „Investiranje u vakufe“ izložena su dosadašnja iskustva Vakufske direkcije u vezi potreba i načina investiranja u vakufe, vrste investiranja, modeli prema kojima se investiranje može relizirati, te neophodne procedure u izradi projekata i aplikacija za pomoć u finansiranju projekata.

 

U temi „Aktuelna problematika vakufa“ obuhvaćena je najvažnija aktuelna vakufska problematika i pitanja koja se pojavljuju u radu sa vakufima.

 

Današnji seminar je jedna od brojnih aktivnosti Vakufske direkcije na edukaciji i osposobljavanju administracija medžlisa za obavljanje poslova vezanih za upravljanje vakufima.

 

Čitano 437 puta
All for Joomla All for Webmasters