U Muftijstvu travničkom potpisani ugovori za gradnju dva mesdžida i jedne džamije

24 Novembar 2017

U petak 24.11.2017. godine u Uredu Muftije travničkog potpisani su ugovori o gradnji dva mesdžida i jedne džamije čija će se izgradnja finansirati  putem donacija Humanitarne organizacije Crveni polumjesec iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Spomenuta dva mesdžida bit će izgrađena u naseljima Purići  kod Travnika, Reput kod Novog Travnika, a džamija u naselju Karalinka kod Bugojna. Iznos donacija za svaki od mesdžida je 50.000 (pedeset hiljada) dolara a za džamiju 138.000 (sto trideset osam hiljada) KM. U prisustvu muftije travničkog dr. Ahmed-ef. Adilovića ugovore su potpisali g-din Mahmud Jusuf ispred HO Crveni polumjesec, te predsjednici medžlisa Travnik, Novi Travnik i Bugojno gospoda dr. Nermin Šušić, Abdulaziz Rizvić i Haris Mujić. Činu potpisivanja ugovora prisustvovali su i glavni imam MIZ Novi Travnik Haris-ef. Amidžić te građ. inž. g-din Ahmed El-Sayed koji nadzire realizaciju projekata koji se finansiraju putem HO Crveni polumjesec.

 

Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović je iskoristio priliku da se zahvali gospodinu Mahmudu Jusufu direktoru Predstavništva HO Crveni polumjesec UAE na ovoj vrijednoj donaciji, ali i prethodnim donacijama, putem kojih je izgrađen značajan broj džamija i mesdžida na području Muftijstva travničkog.

 

 

Čitano 432 puta
All for Joomla All for Webmasters