Na seminaru za imame Muftijstva travničkog predstavljena publikacija "Analiza ideologije tekfira i nasilnog ekstremizma"

09 April 2018

U ponedjeljak 09. aprila 2018. godine u prostorijama Kulturnog centra princeze Dževhere u Bugojnu, Muftijstvo travničko u saradnji sa Vijećem muftija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini organizovalo je redovni stručni seminar za imame, u sklopu kojeg je održana promocija publikacije ''Analiza ideologije tekfira i nasilnog ekstremizma''

 

Promociji su prisustvovali glavni imami i imami sa područja Muftijstva travničkog, a o publikaciji su govorili sekretar Vijeća muftija mr. Ahmed Purdić, prof. dr. Ahmet Alibašić, profesor FIN-a u Sarajevu i  Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.

 


Promotori publikacije ''Analiza ideologije tekfira i nasilnog ekstremizma'' govorili su o važnosti ove publikacije za Islamsku zajednicu i cjelokupno društvo u Bosni i Hercegovini osvrnuvši se na genezu razvoja ideologije tekfira i pojavu nasilnog ekstremizma.

 

U toku izlganja mr. Ahmed Purdić, sekretar Vijeća muftija, predstavio je i rad Komisije za slobodu vjere Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, te upoznao prisutne sa mogućnošću prijavljivanja slučajeva povrede prava na slobodu vjere muslimana u Bosni i Hercegovini.

 

Pri kraju seminara izlaganje je imao i Vehid-ef. Arnaut, glavni imam MIZ Bugojno, na temu „Vizija Škole Kur'ana Muftijstva travničkog Ebu Bekr es-Siddik.“ 

Čitano 585 puta
All for Joomla All for Webmasters