U Bugojnu organizovan seminar i urečena priznanja "Kasim-ef. Mašić" za najuspješnije muallime Muftijstva travničkog

16 Oktobar 2018

U ponedjeljak, 15. oktobra 2018. godine u Kulturnom centru princeze Dževhere u Bugojnu Muftijstvo travničko u saradnji sa Upravom za vanjske poslove i dijasporu organizovalo je stručni seminar seminar za imame i muallime pod nazivom “Islamska zajednica u suočavanju sa raznim ideologijama”.

U prvom dijelu seminara izlagači: muftija dr. Ahmed-ef. Adilović, dr. Mensur Husić govorili su izazovima s kojima se Islamska zajednica u bosni i Hercegovini susreće u suočavanju sa raznim ideologijama sadašnjice. U ime domaćina obratio se direktor Regionalnog ureda Lige muslimanskog svijeta i nadzornik Kulturnog centra princeze Dževhere g-din Abdullah Qari.

 

U svečanom dijelu seminara upriličeno je proglašenje pobjednika i dodjela nagrade "Kasim-ef. Mašić" koja se dodjeljuje najuspješnijem mua'llimu na području Muftijstva travničkog. Prvo mjesto i Plaketu "Kasim-ef. Mašić" za najuspješnijeg muallima uz nagradu od osvojio je Admir-ef. Malanović imam džemata Voljevac MIZ Gornji Vakuf. Drugo mjesto na konkursu za nagradu "Kasim-ef. Mašić" koja se dodjeljuje za najsupješnijeg muallima pripalo je Salih-ef. Zukiću imamu u džematu Grad MIZ Novi Travnik. dok je  treće mjesto zauzeo Ahmed-ef.  Šehić imam u džematu Mosor MIZ Travnik.

 

Završnu riječ uputio je muftija dr. Ahmed-ef. Adilović koji se zahvalio imamima na učešću na seminaru, čestitao najuspješnijim muallimima te ukazao je na značaj mektebske nastave i rada sa mladima.

Čitano 630 puta
All for Joomla All for Webmasters