Tradicionalni omladinski iftar u Jajcu

05 Juni 2018

U prelijepom ambijentu novoizgrađene džamije u džematu Volijak, 20. Ramazana 1439. h. / 04.06.2018 godine., Asocijacija mladih MIZ Jajce „Tajib Okić“ organizirala je već tradicionalni iftar za omladinu, softe i jetime sa područja MIZ Jajce.

 

Više od 120 omladinaca, softi i jetima imali su priliku prisustvovati i družiti se na iftaru. Program je započeo iftarom nakon čega je obavljen akšam namaz. Uz prigodno obraćanje  glavnog imama Zehrudin-ef. Hadžića, prof., nastavljeno je druženje, tokom kojeg se posebno osvrnuo na aktivno djelovanje mladih u zajednici navodeći kur'anske primjere iz sure el-Kehf.

 

Poslije obraćanja glavnog imama prezentiran je i rad Asocijacije mladih MIZ Jajce „Tajib Okić“ omladini koja je bila prisutna. Predsjednik Asocijacije mladih MIZ Jajce „Tajib Okić“ Sabahudin-ef. Makić, prof., iskoristio je priliku i pozvao je omladinu da se priključi timu Asocijacije s ciljem promovisanja pozitivnih promjena u društvu.

 

Uz kahvu i kolače koje su pripremili članovi Asocijacije prisutni su imali  priliku poslušati inspirativno predavanje glavnog imama MIZ Mrkonjić Grad Mufid-ef. Huskića čije se oduševljenje prisustvom  iftaru moglo primjetiti u svakoj izgovorenoj rečenici njegovog izlaganja. Nakon obraćanja Mufid-ef. Huskića pristupilo se klanjanju teravih-namaza, potom je druženje  privedeno kraju sumirajući pozitivne aspekte provedene ramazanske noći.

 

Posebna zahvala je donatorima koji su finansirali iftar,a to su organizacija NEDWA i privrednik Medaga Hodžić, kao i uposlenicima MIZ Jajce, članovima Asocijacije mladih MIZ “Tajib Okić“ i svoj omladini koja je bila prisutna na ovom iftaru.

Čitano 324 puta
All for Joomla All for Webmasters