Svečano otvoren novi Vakufski dom Elči Ibrahim-pašine medrese

03 Oktobar 2018

U utorak, 02. oktobra 2018. godine svečano je otvoren Vakufski dom Elči Ibrahim-pašine medrese u naselju Dolac na Lašvi kod Travnika

Presjecanju vrpce i zvaničnom otvaranju vakufskog doma predhodio je svečani program na kojem je bio prisutan znatan broj zvanica i gostiju, a među njima, muftija travnički dr. Ahmed ef. Adilović, premijer SBK kantona g. Tahir Lendo, donator prof. Adil Abdullah Al Ali, prijatelj donatora prof. Jusuf Ahmed Ahmedi.

Na početku programa poslije uvodnog ašareta, ilahije i konferanse obratio se direktor Medrese, mr. Dževdet Šošić koji je u svojstvu domaćina prisutnima iskazao dobrodošlicu.

Direktor Šošić iskazao je svoje zadovoljstvo i zahvalnost da Elči Ibrahim-pašina medresa ide stazom napretka u svim pogledima njenog djelovanja.

Direktor Šošić se zahvalio donatoru koji je dao sredstva za izgradnju i opremanje Vakufskog doma i naglasio da će ovaj dom služiti namjeri koju je donator namijenio.

Svečani program otvaranja vakufskog doma svojim prisustvom uveličao je i premijer SBK kantona g. Tahir Lendo. Premijer Lendo u svome obraćanju je iskazao veliko zadovoljstvo napretka Medrese i zahvalnost Medresi što napredovanjem čini lijepu sliku SBK kantona.

Donator izgradnje i opremanja Vakufskog doma je prof. Adil Abdullah Al Ali iz Bahreina i velika čast je bila njegovo prisustvo na svečanom otvorenju.

"Ova zemlja ima veliki potencijal i prirodne ljepote koje treba kultivisati i raditi na njihovom očuvanju. Vidim danas ovdje nadu da će dobro i lijepo živjeti i sačuvati se još dugo vremena" istakao je u svome obraćanju donator prof. Adil Abdullah Al Ali.

U svome obraćanju muftija travnički, dr. Ahmed ef. Adilović naglasio je važnost vakufa i htijenje dobrih ljudi da udruženim snagama i pojedinačnim zauzimanjem i radom dođu do velikih rezultata i ostvarenja ciljeva.

Pred svečani čin presjecanja vrpce iskorištena je prilika da se zahvalnicama najzaslužnijim osobama zahvali na doprinosu za ovaj projekat.

Premijer g. Tahir Lendo uručio je zahvalnicu prof. Jusufu Ahmedu Ahmediju, čovjeku koji je dao veliki doprinos da donacija prof. Adila bude namijenjena za izgradnju i opremanje Vakufskog doma.

Muftija travnički dr. Ahmed ef. Adilović uručio je zahvalnicu donatoru prof. Adilu Abdullahu Al Aliju.

Na kraju svečanog programa dovu je proučio glavni imam MIZ Travnik, mr. Salih ef. Indžić.

Muftija travnički dr. Ahmed ef. Adilović i donator prof. Adil Abdullah Al Ali su otkrili spomen ploču a zatim presjekli vrpcu uz prof. Jusufa Ahmeda Ahmedija i Premijera g. Tahira Lendu.

(www.medresa.edu.ba)

Čitano 673 puta
All for Joomla All for Webmasters