Radna posjeta Medžlisu Islamske zajednice Gornji Vakuf

23 Septembar 2019

Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović boravio u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Gornji Vakuf.

U ponedjeljak, 23. septembra 2019. godine, Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović boravio je u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Gornji Vakuf.

Tom prilikom Muftija se susreo sa imamima na njihovom redovnom stručnom seminaru, te im se i obratio. Glavni imam, Hidajet-ef. Polovina predstavio je rad medžlisa, i upoznao Muftiju o tekućim aktuelnostima, a imami su govorili o svojim aktivnostima i problemima sa kojima se susreću u svome radu i djelovanju. Potom je upriličena i posjeta Osnovnoj školi "Gornji Vakuf", gdje je obavljen sastanak sa direktorom g-dinom Isaković Dževadom i nastavnicima koji predaju vjeronauku. Direktor Isaković je govorio o školu i nastavnom procesu, pohvalio je rad vjeroučitelja, kao i saradnju sa medžlisom.

Nakon sastanka u osnovnoj školi, Muftija je posjetio istaknutog privrednika i vakifa iz Gornjeg Vakufa hadžiju Ismeta Gekića koji je gostima predstavio rad svoje firme i projekte koje planira realizirati u narednom periodu.

Poslije podne namaza i prigodnog druženja sa bivšim predsjednicima medžlisa, sabornicima i drugim aktivistima, u prostorijama medžlisa održan je sastanak sa glavnim imamom Hidajet-ef. Polovinom i predsjednikom medžlisa Filan Alijom.

U radnoj posjeti sa Muftijom bio je i mr. Muhamed-ef. Pezić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje.

Čitano 888 puta