Predstavnici Odjela za standardizaciju i evidenciju Rijaseta IZ posjetili Muftijstvo travničko

21 Februar 2021

U petak 19. februara 2021. godine šef Odjela za standardizaciju i evidenciju pri Upravi za pravne i administrativne poslove Rijaseta Islamske zajednice mr. Mirsad Kalajdžić i stručni saradnik za planiranje i nadzor gradnje  dipl. ing. građ. Abdulah Alagić boravili su u radnoj posjeti Muftijstvu travničkom.

 

Tokom posjete razgovaralo se o objektima čija je gradnja u toku kao i objektima čija je izgradnja završena,  a koji trebaju da dobiju sve potrebne dozvole kako bi mogli biti evidentirani u centralni registar objekata Islamske zajednice pri Odjelu za standardizaciju i evidenciju. Mr. Mirsad Kalajdžić upoznao je Muftiju sa trenutnim aktivnostima kao i sa onim šta je urađeno u prethodnom periodu od osnivanja Odjela. Muftija se zahvalio na posjeti i pohvalio rad Odjela te ukazao na važnost postojanja jasnih pravilnika i odredbi kada je u pitanju izgradnja novih objekata Islamske zajednice.

 

Nakon posjete Muftijstvu predstavnici Odjela za standardizaciju su u društvu sekretara Muftijstva trravničkog posjetila Medžlis Islamske zajednice Bugojno. Tokom posjete MIZ Bugojno u pratnji glavnog imama i predsjednika Izvršnog odbora boravili su u džematu Karadže radi davanja saglasnosti za rekonstrukcije munare, te na punktu Ždralovići koji pripada džematu Poriče radi davanja mišljenja o opravdanosti izgradnje nove džamije. Ocijenjeno je da munara u džematu Karadže zahtjeva rekonstrukciju kao i da je postojeći mesdžid u naselju Ždralovići neuslovan te da postoji realna potreba za izgradnjom nove džamije.

Čitano 222 puta