Predstavnici institucija IZ u Travniku u posjeti Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici

03 Februar 2023
U četvrtak, 2. februara 2023. godine delegacija institucija Islamske zajednice sa sjedištem u Travniku posjetila je Islamski pedagoški fakultet u Zenici.
 
Delegaciju je predvodio muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, a prisutni su bili i: direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet Šošić, pomoćnik direktora za internat mr. Safet Durguti, predsjednik MIZ Travnik dr. Nermin Šušić i glavni imam MIZ Travnik dr. Salih-ef. Indžić.
 
Domaćini delegacije su bili muftija zenički hfz. dr. Mevludin Dizdarević i dekan Fakulteta dr. Muharem Adilović. Povod posjete je useljenje u novu zgradu Fakulteta u naselju Bilmište u Zenici.
 
Nakon prijema u dekanatu upriličen je obilazak prostorija nove zgrade Islamskog pedagoškog fakulteta. Prilikom posjete Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, Uprava Elči Ibrahim-pašine medrese uručila je i priznanje dekanu dr. Muharemu Adiloviću za doprinos radu i razvoju Elči Ibrahim-pašine medrese, kao i za učešće u radu Upravnog odbora i Vijeća roditelja.
 
Razgovaralo se i o projektu Islamski centar u Zenici, te o obilježavanju 30 godina od početka rada Islamskog pedagoškog fakulteta.
 
Čitano 366 puta