Posjeta džematima MIZ Travnik, D. Vakuf i Busovača

21 Februar 2020
U petak 21. februara 2020. godine Muftija travnički, sekretar Muftijstva i profesori Elči Ibrahim-pašine medrese posjetili su na jacija namazu nekoliko džemata na području medžlisa Travnik, Donji Vakuf i Busovača i tom prilikom održali prigodna predavanja.
 
U Malezija džamiji u džematu Turbe predavanje je održao Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović. U svome obraćanju Muftija je ukazao na nekoliko velikih problema sa kojima se susrećemo kao pojedinci i kao društvo. Između ostalog spomenuo je aktuelnu političku situaciju na državnom nivou, problem iseljavanja mladih, problem kladionica i dr. Podsjetio je također i na važnost zajedništva, važnost kupovine halal, domaćih proizvoda itd.
 
 
Tokom ove posjete sekretar Muftijstva Rešad-ef. Lendo održao je predavanje u džematu Putiš, Medžlis IZ Busovača, dok su profesori Elči Ibrahim-pašine medrese dr. Hamid Indžić i dr. Muharem Dautović vaz nasihat kazivali u džematima Oborci i Srt - Prusac, MIZ Donji Vakuf.
 
Planirano je da naredni petak profesori Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Asim Hodžić i mr. Ahmed Omerdić posjete džemate Boljkovac i Duratbegović Dolac, Medžlis IZ Gornji Vakuf.
 
 
Čitano 214 puta
All for Joomla All for Webmasters