Posjeta džematima MIZ Gornji Vakuf

25 Novembar 2017

Posjetom džematima na području MIZ Gornji Vakuf u petak 24. novembra 2017. godine nastavljen je uspješan projekat koji Muftijstvo travničko u saradnji sa Elči Ibrahim-pašinom medresom realizuje već četvrtu sezonu zaredom.

 

Tokom zimskog računanja vremena Muftija travnički, sekretar Muftijstva i nekoliko profesora EIP medrese na jacija-namazu posjete po nekoliko džemata na području svih medžlisa Muftijstva travničkog. Tokom tih posjeta održe se prigodna predavanja i druženje sa prisutnim džematlijama i njhovim imamima. To je izuzetna prilika da se džematlije susretnu sa Muftijom i profesorima medrese i direktno postavljaju određena pitanja i nedoumice s jedne strane, a s druge, da se Muftija i profesori Medrese upoznaju sa stanjem naših džemata, njihovim aktivnostima, eventualnim problemima te da im se zahvale za podršku Islamskoj zajednici kroz akcije zekata i sadekatu-l-fita, kurbana te zekata na poljoprivredne proizvode.

 

Ovom prilikom muftija dr. Ahmed-ef. Adilović posjetio je džemat Gornja Mahala, sekretar Muftijstva Rešad-ef. Lendo džemat Vrse, profesori Medrese dr. Muharem Dautović džemat Voljevac, dr. Nermin Šušić džemat Pridvorci, mr. Asim Hodžić džemat Bistrica i mr. Ahmed Omerdić džemat Boljkovac.

 

Posjeta muftije Adilovića džematu Gornja mahala iskorištena je da se na svečan način isprati imam tog džemata mr. Muhamed-ef. Pezić koji prelazi na poslove pomoćnika Muftije za vjerska pitanja i obrazovanje u Muftijstvu travničkom.

Čitano 888 puta
All for Joomla All for Webmasters