Odvijanje mektebske pouke i nastave na području Muftijstva travničkog

26 Mart 2020

Zbog obustave nastave i mektebske pouke uzrokvane vanrednom situacijom zbog pandemije korona virusa, nastavnici i profesori Islamske vjeronauke i muallimi na području Muftijstva travničkog, kao i profesori Elči Ibrahim-pašine medrese nastoje na adekvatan način odgovoriti ovom izazovu prateći instrukcije državnih organa i Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Muftijstvo travničko je u koordinaciji sa nadležnom Upravom Rijaseta Islamske zajednice uputilo uputstvo svim muallimima za održavanje mektebske pouke u vanrednim okolnostima putem postojećih mektebskih facebook (messenger), viber i whats app grupa, skype i telefonskih poziva, te besplatnih platformi za online učenje, kao što su zoom meeting i google classroom shodno potrebi i procjeni.

 

Također vjeroučitelji su putem svojih grupa izvršili podjelu digitaliziranih udžbenika vjeronauke za osnovnu i srednju školu kao i prezentacija i priprema za časove koji će se održati do kraja školske godine.

 

Elči Ibrahim-pašina medresa je prva škola na području SBK-a koja je počela sa online učenjem putem plaforme ZOOM. Učenici su se vrlo brzo navikli i nema poteškoća s njihovim učešćem u realizaciji, a ovakav vid nastave će se odvijati sve dok to okolnosti budu nalagale.

 

Ispred Muftijstva travničkog svim učenicima, muallimima, nastavnicima, profesorima želimo dobro zdravlje nadajući se da će, ako Bog da, ponovo sjesti u mektebske i školske klupe.

Čitano 333 puta
All for Joomla All for Webmasters