Održana redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva travničkog

27 Novembar 2019

U srijedu 27. novembra 2019. godine u prostorijama Muftijstva travničkog održana je redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja kojom je predsjedavao muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.

 

 

Pored Muftije sjednici su prisustvovali rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese, glavni imami medžlisa Muftijstva travničkog, kao i sekretar Muftijstva.

 

Na sjednici su između ostalog tretirane sljedeće teme: akcija zekata na poljoprivredne proizvode, realizacija pilot projekata „Bračno savjetovalište“, imenovanje stručnih saradnica za brak i porodicu pri medžlisima i Muftijstvu, aktivnosti Odjela za brak i porodicu u tekućoj i plan rada za narednu godinu, aktivnosti Škole Kur'ana i realizacija takmičenje Hind 2020, organizovanje humanitarne akcije pomoći migrantima, nastavak posjeta Muftije i muderrisa džematima u zimskom periodu, usvajanje obrazaca za izvještaj prilikom kontrole mektebske nastave te izvještaja sa završnih ispita, te organizovanje stručnih seminara za imame i vjeroučitelje.

Čitano 500 puta
All for Joomla All for Webmasters