Održana 7. redovna sjednica Muftijstva travničkog

21 Februar 2020

U petak, 21. februara 2020. godine održana je 7. redovna sjednica Muftijstva travničkog kojom je predsjedavao Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.

 

Na sjednici Muftijstva travničkog razmatran je izvještaj o takmičenja „Hind 2020“ i zaključci Upravnog odbora Škole Kur'ana, prihvaćeni su prijedlozi Savjeta za vjerska pitanja u vezi sa povećanjem polaznosti mektebske nastave, usvojen je izvještaj o aktivnostima Mreže mladih u 2019. i plan rada za 2020., kao i izvještaj o aktivnostima kampanje protiv poroka kocke. Također su usvojeni izvještaji o radu Muftijstva za 2019. i plan rada za 2020., te izvještaj o realizaciji budžeta Muftijstva za 2019. i plan budžeta za 2020. Utvrđeni su termini i mjesta za održavanje takmičenja iz mektebske pouke i vjeronauke na nivou Muftijstva, određen je termin za održavanje završnih ispita, te izvršen odabir najistaknutijeg vakifa za 2019. godinu na području Muftijstva travničkog. Muftijstvo je usvojilo i prijedlog Poslovnika o radu savjeta za vjerska i administrativna pitanja

 

Sjednici su prisustvovali rukovodioci službi Muftijstva travničkog mr. Muhamed-ef. Pezić i Enver-ef. Mekić i sekretar Muftijstva Rešad-ef. Lendo.

Čitano 189 puta
All for Joomla All for Webmasters