Održana 21. redovna sjednica Muftijstva travničkog

16 Septembar 2022

U petak 16. septembra 2022. godine održana je 21. redovna sjednica Muftijstva travničkog kojom je predsjedavao Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.

Na sjednici je razmatrana informacija o realizaciji vjersko-kulturne manifestacije  „512. Dana Ajvatovice“ i usvojen izvještaj o realizaciji akcije prikupljanja kurbanskih kožica. Na osnovu prikupljenih informacija konstatovano da su svi džemati i medžlisi izvršili sve potrebne pripreme za početak nove mektebske godine koja će se realizovati u skladu sa kalendarom mektebske pouke. Usvojena je odluku o raspodjeli sredstava namijenjih za projekte mreže mladih i potvrdilo zaključak Savjeta za vjerska pitanja o terminu sprovođenja akcije prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode na području Muftijstva travničkog. Dato je pozitivno mišljenje na Pravilnik o upravlljanju mezarjima medžlisima Islamske zajednice Busovača, Vitez, Gornji Vakuf, Donji Vakuf i Jajce. Muftijstvo je pored navedenog tretiralo i druga pitanja iz svoje nadležnosti.

 
Sjednici su prisustvovali rukovodioci službi Muftijstva travničkog mr. Muhamed Pezić i Enver Mekić i sekretar Muftijstva Rešad Lendo.
Čitano 208 puta