Obilježena noć Kadr u Travniku

13 Juni 2018

U nedjelju, 10. juna 2018. godine poslije teravih-namaza organiziran je mevludski program povodom obilježavanja noći Kadr u Travniku.

 

Mevludski program je organiziran u dvije džamije u gradu Travniku, i to u džamiji na Kalibunaru – program za žene i i Hadži Ali-begovoj džamiji – program za muškarce.

 

Mevludski program za muškarce, koji se sastojao od predavanja, učenja odlomaka iz Kur'ana i ilahija su izveli imami Medžlisa.

 

Na početku prisutnima se, kratkim uvodom u večerašnji program, obratio imam Hadži Ali-begove džamije hfz. Ibrahim-ef. Bektaš. Nakon mevludskog dijela programa predavanje je održao dr. Ahmed-ef. Adilović, muftija travnički. U predavanju je naglasio značaj toga da se mjesec ramazan, a posebno zadnja trećina, iskoristi za spominjanje Allaha, dž.š., te činjenje zikra koji je preporučio Muhammed, s.a.v.s.. Također je preporučio da ramazan bude mjesec našeg preporoda u svakom smislu. Program je završio dovom koju je proučio glavni imam, mr. Salih-ef. Indžić.

 

Program za žene su izveli hor džemata Kalibunar “Džennetske price” i hor Ez-Zehra sa učenjem Kur'ana i ilahija, dok je predavanje održala Bakira Karahodža, profesorica vjeronauke u MSŠ “Travnik”.

Čitano 344 puta
All for Joomla All for Webmasters