Muftijstvo travničko posjetili visoki gosti iz Australije

24 Septembar 2019

U utorak, 24. septembra 2019. god. Muftijstvo travničko posjetio je Beššar El-Džemel direktor „Human Appeal Internationala za Australiju“ i predsjednik (Australian Islamic Mission) Australijske islamske misije - vodeće islamske organizacije za Da’wu u Australiji, u čijoj je pratnji bio i muftija Islamske zajednice Bošnjaka u Australiji Jasmin ef. Bekrić. Prijemu je prisustvovao i direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet Šošić.

 Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilovića zahvalio se na posjeti i predstavio gostima Muftijstvo travničko i najvažnije aktivnosti i projekte koji se realizuju na području Muftijstva te izrazio žellju i spremnost za saradnju i razmjenu iskustava.

 

S druge strane gosti iz Australije istakli su plodotvornu dugogodišnju suradnju Islamske zajednice Bošnjaka u Australiji i njenih džemata i Human Appeala i Islamske misije Australije posebno na planu edukacije mladih i pomaganja jetimskoj populaciji. Regionalni ured Human Appeala za Australiji i Oceaniju, nedavno je obilježio 25 godina djelovanja u Australiji kao samostalna humanitarna organizacija iz Australije. Ovo je do sada treća posjeta uglednog gosta Bosni i Hercegovini u kojoj takođe djeluje regionalni ured Human Appeala koji je kako za vrijeme agresije na BiH tako i nakon nje kontinuirano pomaže humanitarne projekte u BiH.

Čitano 445 puta
All for Joomla All for Webmasters