Muftija travnički upriličio prijem za najuspješnije muallime medžlisa Muftijstva za 2017/18.

02 Novembar 2018

U četvrtak, 01. novembra 2018. godine u Uredu Muftije travničkog upriličen je prijem za najuspješnije muallime medžlisa Muftijstva travničkog za 2017/18. mektebsku godinu.

Najuspješniji muallimi Muftijstva travničkog u čiju čast je upriličen prijem su: Admir-ef. Malanović - MIZ Gornji Vakuf, Salih-ef. Zukić - MIZ Novi Travnik, Ahmed-ef. Šehić - MIZ Travnik, Kemal-ef. Tokmić - MIZ Bugojno, Nesib-ef. Emušić - MIZ Jajce, Selam-ef. Čaluk - MIZ Donji Vakuf Almedin-ef. Mešković - MIZ Vitez.Prijemu su pored Muftije i njegovih najbližih saradnika prisustvovali i direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet Šošić  i glavni imam MIZ BugojnoVehid-ef. Arnaut.

 

Muftija dr. Ahmed-ef. Adilović čestitao je najuspješnijim muallimima na postignutim rezultatima i iskazanoj odgovornosti u izvršavanju dužnosti muallima i rekao da se ovim prijemom želi ukazati na značaj mekteba i odati dužno poštovanje najvrjednijim muallimima. 

 

Direktor EIP medrese mr. Dževdet Šošić i Vehid-ef. Arnaut također su uputili čestitke najuspješnijim muallimima i iskazali svoje zadovoljstvo što prisustvuju ovom prijemu.

 

Zatim je data riječ i najuspješnijim muallimima da podijele svoja iskustva i otkriju "ključ uspjeha" za ostvarenje odličnih rezultata u mektebu. Iz njihovih izlaganja jasno je da su do uspješnih rezultata došli zbog toga  što svoj posao rade s ljubavlju, ne žaleći ni truda ni vremena kroz nastavne i vannastavne aktivnosti, uz značajan broj dodatnih časove, te uz dobru komunikaciju i saradnju sa roditeljima. 

 

Prijem za najuspješnije muallime završen je dodjelom prigodnih poklona.

Čitano 314 puta
All for Joomla All for Webmasters